Testi laboratorik

Një pjesë e tumorit mund të dërgohet në laborator për mbjellje të qelizave kancerogjene dhe për të testuar efektivitetin e agjentëve të ndryshëm të kimioterapisë kundër tyre. Në këtë mënyrë, është i mundur testimi i barnave të cilat do të përdoren më vonë në kimioterapinë sistematike dhe shmangia e atyre që janë joefektive ose ndoshta toksike.